Hari Om,

Estoy muy contenta y satisfecha, de haber hecho el curso de los 5 kriyas  y vivir la experiencia.

No iba totalmente a ciegas. Hace unos años ya viví la experiencia del Kunjala.

Entonces, me impresionó bastante mi facilidad para expulsar el agua con sal (aclaro que me resultaba muy difícil un “simple” vómito). Aunque no me resultó difícil, ni desagradable.

Esta vez la experiencia ha sido muy diferente, aunque empecé con la misma práctica. Supongo que ya han pasado unos años, desde esa primera vez, dejando de ser tan novata. Conozco mi cuerpo y mis límites.

Tengo la mente más abierta y lo veo diferente. No sé exactamente como, simplemente es diferente.

La semana previa al curso, la dieta recomendada me sirvió para desintoxicarme un poco de mi alimentación. Reduciendo: gran parte de los lácteos, la proteína animal, el poco gas que, de vez en cuando bebía, los poco dulces que tomaba y reduje el café a uno diario.

Una vez realizada la limpieza, se recomienda una dieta más reducida y aún más cocida, durante las primeras 24 horas. Dieta blanda vamos. Lo cual me sirvió para eliminar del todo los lácteos, el poco café que ya tomaba, y los dulces.

Gracias al lavado de intestinos y a la alimentación posterior, que alargué unos días más a los recomendados, conseguí perder volumen y obtener un estomago mucho más sano reduciendo las molestias “perpetuas” que llevaba años arrastrando.

Los 5 Kriyas:

Jihva Sodhana y Jala Neti y Vayú Neti: (lavado de nariz y lengua) forman parte de mi higiene diaria. Son de la familia.

Sutra Neti: (limpieza del cavum) ese día conseguí pasarme la sonda por los dos orificios nasales, sacándola sólo una vez por la boca. La primera vez me fue muy difícil cogerme la sonda. No he vuelto hacerlo. Confieso que le tengo bastante respeto.

Kunjala: (lavado de estómago). Siguiendo las recomendaciones de la Swamini Danda, realicé la practica en tres ocasiones más después del curso. Me he marcado hacerla cada 15 días o 3 semanas pero en fin de semana.

Shanka Prakshalana: (limpieza intestinal). Es muy cansado, como 3 clases de yoga seguidas, pero muy satisfactorio.

En algún momento, durante la práctica, te invade el cansancio e incluso el miedo.

En mi caso me limité a seguir las instrucciones de la maestra. Confiar. Confiar en ella, en la técnica, en el yoga y en mí.

Recomiendo este módulo y aconsejo que confies en las maestras y en la técnica que se te explica y guia.

Muchas gracias a todos, a Danda, a Pablo y a todos mis compañeros de sesión.

AÑJANI DEVI

Hari Om,

Molt contenta d’haber descobert els 5 kriyes, i d’haber-los experimentat.

No em vé de gust prendre cafè, no tinc «antojos» de dolç a la feina, i menjo menys quantitat de menjar als àpats. M’he aprimat 1 kg sense fer canvis dieta, apart de menjar sà com sempre.

I dormo com un angelet.

Gracies mestres per transmetre aquesta sabiduria, i per acompanyar en el procés, presents però deixant fer el curs natural per cada persona.  MARTA

Hari Om,

Jo dilluns vaig estar cansada i dimarts vaig començar a recuperar-me.

He fet cada dia el Kunjala, i he de dir que cada dia resultava una mica més fàcil. Ara ja sé quina serà la solució quan tingui una digestió pesada. Moltes gràcies mestres pels coneixements que ens heu transmès 

MAR CURACAN

Hari Om, 

Hice Kunjala , sutra neti , jala neti y vaju neti, lunes y martes.

Estaba absolutamente decidida a hacerlo porque la sensación era de estar eliminando mucho tóxico y con una paz interior increíble, aunque un poco cansada. 

Sin duda mi impresión es de tener otra nueva y valiosa herramienta de mejora en nuestra calidad de vida , que como todas las demás requieren traspasar el dolor y los miedos para que podamos beneficiarnos de los resultados. 

Muchas gracias queridas maestras  por ayudarme a crecer cada día un poco más y a vosotros compañeros por compartir este maravilloso camino de la mano del yoga. Om shanti. MARISOL

Hari Om,

Em trobo fabulosa per dins, m’ha tret els ardors d’estomac, el dolor de cap, la meva pell està millor, em noto millor les digestions i a l’hora d’anar al servei, menys pesada per dins… Una eïna fabulosa que penso emprar, per lo menys una vegada a la setmana i sempre que pugui.

Avui ha estat per mi, l’últim kunjala. M’he sentit bé en tots els sentits. Des que el faig, ha millora’t fins la meva vista.

Gràcies Mestres, per proporcionar-nos aquesta eina, per trasmetre’ns la vostra saviesa, compartir-la; també, per la bonica experiencia i haver conegut a totes i tots.  NIKA

Hari Om,

Aquest curs, per a mi es «LA GUINDA DEL PASTEL» de la formació, unes valuoses eines  per la salud del nostre cos físic i energètic. Un regal diví dels mestres que amb cura i respecte han transmès aquesta sabiduria. 

Sutra neti: el vaig fer diumenge, dilluns, dimarts, dimecres i avui també. Cada cop em costa menys passar la sonda. Tot i que algun dia  produeixo molta mucositat. Experimento major entrada d’aire per les foses nasals. Sobretot ho noto molt quan faig algun pranayama. Continuo experimentant. 

Jihva sodhana: tot i què fa més d’un any que ho faig, ara intento netejar mes la part de darrera de la llengua.

Kunjala: diumenge, dilluns, dimarts, dimecres i avui. En deju, mentres l’aigua s’escalfa faig uddhyanes. Després surto al jardi, m’asssec mirant al bosc i començo a beure l’aigua. El que vé després ja us ho podeu imaginar… ho vomito tot! tant físic com emocional. Ja no tinc la sensació de passar-ho malament, tot el contrari, és sensació de buidar, de netejar el pobre estómac què tant treballa i netejar també emocions  enquistades en el plexe solar. Em dona molta pau. Continuo experimentant.

En general hem sento més calmada, més lleugera. Desde dissabte que només he fet un cafè. Menjo menys quantitat i no tinc tanta ansietat. És com si l’estomac fos conscient …

Gràcies Swamini Danda, gràcies Swamini Ajna per formar part d’aquesta sabiduria milenaria,  acompanyar-nos i guiar-nos per aquest camí tant íntim i profund, a les  entranyes del nostre ser.

Gracies yoguinis per estar i per ser. Un plaer haver compartit aquest curs amb cadascun de vosaltres. Una abraçada. ANNA ABEJITA

Hari Om

Estimats companys de la senda del Yoga. Estic millor dels ulls, però encara em falta recuperar.

Realment va ser molt intens per mi. Tant, que la meva natura, ja em va dir que tenia suficient. 

Durant la setmana, he tingut molta energia, volia netejar tot i amb aigua. També he experimentat sentiments com de “ desapego i tristor” encara no se a que… perquè res ha canviat externament… després claror mental. I regulació de l’apetit, cosa que en sembla fantàstic. Menjar quan ho necessites no compulsivament. 

També he perdut un kilet. I guanyat en l‘autoconeixement dels meus limits. 

Gràcies Ajna i Danda per compartir aquest coneixement. Molt bé! Sempre hi ha un moment per tot, només cal tenir paciencia i escoltar la teva natura. 

Ens tornarem a veure quan els meus tinguin la mateixa claror que el meu pensament. ANNA IKEBANA

Hari Om company-es i Mestres,

Jo no he fet el Kunjala cap dia. Si que he pensat en tornar-ho a fer però he tingut moltes ressistencies. 

Em vaig despertar dilluns amb els ulls una mica inflats. Em sentia molt cansada però a la vegada amb energia a mida que passaba el dia.

Al final no he volgut forçar I he aceptat la decisió, i deixar que poc a poc el meu cos vagi integrant tot el treball fet el cap de semana. Estic segura i confiada que la propera vegada que ho faci serà cada cop millor. 

Ho provaré un dia d’aquesta setmana i la meva intenció és fer-la un cop a la setmana per mantenir-me. 

Sens dubte és molt bona eina.

Em sento molt millor després de la experiència. La meva mirada dels ulls és més clara i mes neta. Fins I tot  la pell la tinc molt millor.

M’ha donat més consciència de mastegar més a poc a poc i quan m’oblido, paro i torno a fer-ho. Soc més conscient del que menjo i no vull «embrutar-me» de segons quins aliments.

Estic molt contenta i ha sigut un «antes y un despues» sens subte. Molts canvis per dintre a tots nivells. 

Continuo observant-me…. Estic feliç. Gràcies, gràcies, gràcies. MAR EN MOVIMIENTO