5 d’Abril de 2020 

Hola, soc l’Ajna.

Tot comença amb el primer record que tinc d’un Bhakti. 

Un Bhakti, com nosaltres li diem, és una trobada on es canten mantres (cançons amb lletres positives) i es llegeixen escrits que aporten saviesa i calidesa al cor. 

Era a la primavera de l’any 1985, a l’Ashram Camp – la comunitat de yoguis a la natura – on vaig néixer. Ja era de nit, jo estava a la falda de la meva mare, la Danda. 

Erem unes 50 persones assegudes al terra de la plaça, en rotllana. A un costat hi havia el mestre Swami Gushananda acompanyat de l’Isvar i l’Oscar, amb les seves guitarres. 

Tothom escoltava la saviesa del mestre i, de tant en tant, l’Isvar i l’Òscar ens ensenyaven a cantar diferents mantres en català, escrits i composats per ells mateixos. 

Jo, amb 4 anys, ja podia aprendre les lletres i les melodies i cantar-les; encara les recordo totes… m’encantaven!

Quinze anys més tard, la Danda em va dir: – He escrit un musical amb els mantres de l’Ashram. Camp! 

– Era una idea fantàstica! les lletres d’aquells mantres estaven plenes de contingut. 

La Danda havia imaginat una història amb diferents personatges que s’anaven trobant amb situacions diverses, a vegades complicades o de desorientació en les seves vides, i com s’anaven transformant, acompanyats per les lletres i la música dels mantres.

Els mantres explicaven aquest procés en el que molts de nosaltres ens hi podiem sentir identificats. Així es va quedar anys el musical… en un projecte.

Al setembre de l’any 2018 va aparèixer la Ruth Vilar a l’Ashram de Caldes, escriptora i directora de teatre molt reconeguda, que va oferir-nos el seu talent, a mode d’intercanvi amb la formació de yoga.

Com caiguda del cel, vam decidir engegar el projecte de la Danda, el musical de Yoga Ashram amb el títol “Tot és més senzill”.

Des d’aleshores un grup de voluntaris de totes les edats, ens reunim un dissabte al mes per anar treballant en l’obra.

Partint de zero, la Ruth l’ha anat conduint d’una manera molt orgànica, cosa gens fàcil tenint en compte que cap de nosaltres és actor. 

Ens ha fet connectar, ens ha fet improvitzar, ens ha fet buscar dins nostre… fins que hem vibrat, hem plorat, hem rigut, hem cantat… i, mica en mica, el musical ha anat agafant cos. I de quina manera!

Fins ja tenim prevista la gran estrena el dia 5 d’Abril de 2020 (anota aquesta data a l’agenda!). El lloc: encara per definir.

L’obra escrita amb un toc d’humor, farà que l’espectador se senti molt identificat amb els drames dels personatges. 

El públic també formarà part de l’obra, tindrà les lletres dels mantres i estarà més que convidat a cantar amb nosaltres. 

El dia de l’estrena comptarem amb la col·laboració especial de la Laxmi i la Virya, filles de l’Òscar (autor i compositor dels mantres) i de Swami Viran respectivament. 

Totes dues també nascudes a la comunitat de l’Ashram Camp i amb unes veus precioses, ens acompanyaran amb la guitarra.

Al musical s’hi afegirà la Carla, una gran violinista i altres col·laboradors sorpresa. Només falten encara voluntaris per la escenografia… t’animes? Fes-nos-ho saber.

Familia, grans i petits, estarem encantats amb la vostra presència. Serà inoblidable i transformadora!.

Us hi esperem.