Un homenatge a la natura

Imatges i vídeo de Yoga&Art al Banc de Peix, aconseguides gràcies a la sinèrgia del treball en conjunt

yoga&art (5)

Com neix la idea?

El “banc de peix”, es el mural marítim més gran del mon, obra del reconegut artista de projecció internacional Carles Bros. Ocupa tota la superfície del dic de 3000 m2 de formigó, que protegeix, trencant les onades, la costa de Llançà, (Costa Brava).

L’estiu del 2013 Swamini Danda i Pat Bros es coneixen a la platja de Llançà, i parlant, parlant, la Pat i li proposa a Swamini Danda d’anar amb Kayaks fins al “banc de peix” a fer yoga durant la sortida de sol.

L’artista va trigar 3 mesos en finalitzar l’obra que és una reivindicació per la defensa d’espècies marines en perill.

Practicar sobre d’aquest escenari la YOGA, que vol dir la unió, el màxim respecte per la natura i la persona, davant del sol naixent, expressió de la força i el misteri de l’Univers…. Ens agrada la proposta!

yoga&art (2)

Ens posem en marxa!

Anem a conèixer a en Carles Bros, l’artista, qui té els drets d’imatge del mural. De seguida rebem la seva aprovació i suport per a coordinar tots els detalls de l’event.

Es crea un potent equip de producció amb Sw. Danda i Carles Bros, que s’encarreguen de les llicències, assegurances, intendència, vestuari, coordinació de l’acte i dels participants, notes de premsa, buscar fotògrafs, vaixell… Aquests dos junts no hi ha qui els pari!

Cal aconseguir que el sol surti just pel centre del dic (això només passa al solstici de tardor i de primavera), que les condicions climàtiques siguin favorables cosa que no es fàcil a Llançà (entre tramuntanes i llevantades)i que els principals coordinadors hi puguin ser, cosa que tampoc es fàcil, degut als nombrosos compromisos d’en Carles Bros i de Swamini Danda, sovint a l’estranger.

Per aquest motiu, fins a la tercera convocatòria no s’ha pogut realitzar.

yoga&art (12)

Crònica d’un somni fer realitat

És dissabte, 27 de setembre de 2014.

6:00 del matí. Tots els participants ens reunim al port de Llançà, es de nit, estem molt emocionats escoltant les indicacions dels organitzadors, per portar a terme l’activitat.

6:30 Alguns pugen al vaixell, altres sobre els Kayaks surten de la platja, intentem no fer soroll per a no despertar a les persones que dormen dins els vaixells o a les cases vora el port, però costa amb tanta emoció.

Es desplega el cos adormit, es respira l’olor de la marinada, se sent la frescor a la pell,… Estem navegant direcció al dic, el cel es fosc, hi veiem un estel fugaç,…  no fa gens de fred i la brisa marina ens dona el bon dia.

7:00 Ja estem tots els participants sobre el dic del Banc de Peix, es enorme! Sembla una pista d’aterratge.

Ens trobem en un espai que sembla un temple fet a posta per fer-nos sentir petits i grans alhora, enmig de la immensitat del mar, del firmament i de la terra, diem-ne que la unió d’aquestes 3 forces ens dóna tot un sentit de “YOGA”, d’unió, amb la pròpia persona i amb l’univers.

A l’horitzó ja es comença a veure un franja de llum vermella. Tenim mitja hora per assajar fins que surti el sol.

yoga&art (11)

7:30 Seiem tots per cantar el mantra OM i just en el moment d’acabar comença a sortir la bola de foc davant dels nostres ulls, es preciós!

Comencem la practica de les diferents assanes o postures de yoga, Salutació del Sol, l’Arbre, l’Aquer, el gos mirant avall, amb els mocadors les banderoles tibetanes… el ESPECTACULAR!

yoga&art (8)

yoga&art (7)

yoga&art (1)

Com que el dic es immens i no ens sentim, hem de fer córrer les indicacions de Swamini Danda i es molt divertit, perquè se va sentint d’una punta a l’altra del dic: estirem la cama dreta! I uns metres mes enllà una altra persona…estirem la cama dreta…estirem la cama dreta… i així com un eco fins que arriba a l’altra extrem del dic. L’any vinent portarem megàfons.

yoga&art (6)

8:00 El sol ja ha pujat, el vaixell ens espera i com que no hi cabem tots en un viatge, alguns ens quedem fent més yoga en aquest escenari màgic.

8:30 Ja estem tots a la platja de Llançà on SK Kayak ens convida a uns deliciosos entrepans i Yoga Ashram als cafès, tès o infusions. Que senten meravellosament després de l’experiència viscuda.

Encara se’ns omple la cara amb un somriure i se’ns posa la pell de gallina recordant aquest moment, mirant les imatges.

 yoga&art (10)

Paraules de Swamini Danda, directora de Yoga Ashram i coordinadora de l’event:

Vàrem tenir un dia fantàstic, de fet van ser unes poques hores que la meteorologia ens va reservar, entre tramuntana i llevantada, entre tempestes, pluges i vents,… un espai enmig del temps i l’espai en que tot es va aturar, per a donar pas a un sol majestuós, just davant nostre, mentre l’esperàvem, unint les nostres veus i el nostre alè amb el cant de l’OM, el sò de l’Univers, el mantra còsmic.

La dita del meu Mestre que em vé al cap és:

“un és qui llaura, un és qui sembra, un és qui rega,… però és un tercer qui dóna l’increment”

I comprovo, una i una altre vegada, que el temps està de la nostra part i es calma la mar, s’obre el cel, apareix aquella persona o allò que necessitem, allà on jo no arribo arriba un altre… i a mi se m’obren els ulls!

I encara ric ara quan, algunes persones, al proposar-los de venir a saludar al sol em deien: “Tan d’hora? No, no, és massa d’hora!

Gràcies sol radiant, sempre tan puntual. Gràcies per saber estar allà, tu i jo, i per haver-me ensenyat a esperar-te. Ens has regalat molta Pau.

Mireu que deia l’Einstein:

“Hay una fuerza extremadamente poderosa para la que hasta ahora la ciencia no ha encontrado una explicación formal. Es una fuerza que incluye y gobierna a todas las otras y que, incluso, está detrás de cualquier fenómeno que opera en el universo y aún no ha sido identificado por nosotros. Esta fuerza universal es el AMOR.”

Si vols compartir  la joia amb el sol, la mar i nosaltres, clica aqui

Agraïments

Als fotògrafs:

  • Sergi Barroso (si voleu mirar la seva web, hi trobareu reportatges fotogràfics preciosos, de diferents països: http://www.shakoukai.com/
  • Quim Llimona que ha estat dalt del dic, de camuflatge, per a captar les instantànies amb tot el seu color: http://lemonzi.me/
  • Pablo Alvarez, lluny, des de l’escullera amb en Sergi, per a captar la immensitat d’aquest “temple” al mig del mar.
  • …. Conxita i altres tants espontanis que han fet possible aquest reportatge.

Gràcies a la Pat, ja que va ser ella que va tenir la idea de fer, algun dia, unes fotos fent yoga dalt del dic i, mira, ja s’ha fet.

Entre els qui practiquem la yoga, sovint diem: “una insinuació teva, és una ordre per a mi”. Això vol dir que, si tu ho creus, jo també puc ajudar-te a realitzar-ho!

Segueixo:

Gràcies a en Carles Bros, l’artista creador, pintor del mural “banc de peix”. Ja heu pogut veure l’envergadura que té el “quadret”, oi?. Segur que, a partir d’ara, tots el sentirem una mica més nostre. Si voleu conèixer més de l’obra d’en Carles, entreu a la web:

http://www.carlesbrosartist.com

Gràcies a en Lluis, del Camping Sant Miquel de Colera, que ens ha procurat la barca per arribar al dic i els patrons que tant ens han cuidat. Per cert, uns quants “privilegiats” hem pogut menjar un arroç boníssim i passejar pel Camping. Sembla un jardí, cuidat amb molta sensibilitat i carinyo. Us animo a anar-hi algun dia.

http://www.campingsantmiquel.com/

Gràcies  a SK Kayak, que han cedit els Kayaks per fer arribar alguns participants fins al dic, pels entrepans que ens han sentat de meravella i perquè en Pau (que amb tota la seva pena avui no ha pogut ser-hi), ha estat una de les persones que ha fet possible que tiréssim endavant aquesta aventura.

http://www.kayakcostabrava.com/es/

Gràcies a tots els participants, als qui ens heu acompanyat i ajudat de diferents maneres anònimes, alguns us heu llevat a les 3 del matí per arribar puntuals a Llançà, heu fet molts quilòmetres per omplir el dic de colors, de yoga i d’alegria.

Gracies a Swamini Danda, que materialitza tot el que es proposa i fa possible l’impossible.

Gracies per coordinar a més de 60 persones, pensar en tots els detalls. Gràcies per creure i confiar en la vida, en la natura, en el yoga, en les persones i en la sinèrgia del treball conjunt.

https://yoga-ashram.es/

L’experiència ha estat magnífica per agrair els qui han tingut el zel de protegir la costa amb aquest dic i a en Carles Bros que li ha donat vida amb la seva inspiració i el colosal treball de pintura.

compartir

Si t’ha agradat la proposta, segueix la cadena del COMPARTIR, per tal que l’any que vinent siguem molts més els qui participem d’aquesta aventura, tot un somni fet realitat!

Aqui tens algunes de les icones per a posar-te en contacte amb les teves xarxes d’amics: