Aquesta és una dedicatòria de Swamini Danda a l’espai que ha acollit el seu Ashram de Yoga i l’escola de Kriya Yoga durant 23 anys, a Caldes de Montbui.

Estimat Yoga Ashram, 

Aviat farà 23 anys que ens van presentar i, en obrir la porta, la primera impressió no va ser massa agradable; tot era fosc i desangelat.

Però de seguida ens vam donar la mà i amb el “Kriya” fent neteja i dies intensos de «Karma Yoga», va anar apareixent tota la teva llum i bellesa.

Així vam passar l’estiu del 2000.

Amb tot a punt, al teu bateig van venir a beneïr-te persones bones i sàvies, així com molts amics, molts… tants que les sabates no hi cabien a l’entrada!… i la Carta Astral que et va fer en Josep, pronosticava molt bons auguris.

I així ha estat.

T’has anat transformant per acollir la nostra Escola i has estat refugi per a moltes persones necessitades d’un espai de pau. 

Ens ofereixes la teva essència, el silenci, la magnificiència, la presència, la liturgia, el descans… quelcom que també he pogut sentir en entrar a temples religiosos d’arreu.

A poc a poc hem aconseguit que es valorés la importància de connectar amb la naturalesa més profunda de l’ésser i per això vam habilitar una preciosa i ampla sala de meditació impregnada de silenci i de descans, on abans haviem fet les exposicions d’art: pintures, fotografia, manualitats, escultures, minerals, postals de Nadal antigues… i tantes altres!

Exposicions?

Si!!!! Perquè tu i jo vam decidir que Yoga Ashram no seria només una escola de yoga sinó que posaria tot l’afany en fomentar la llibertat i la creativitat en una societat tan necessitada de bellesa i sensibilitat.

És amb aquest compromís que hem organitzat els “Congressos de Yoga per la Pau” arreu de Catalunya per contribuir, treballar i divulgar el Yoga com a cultiu de pau, tant personal com col·lectiva.

Per cert, els Nadals a l’Ashram! Quants nens, pares i avis han pogut compartir la festa d’un Nadal universal i yogui amb nosaltres!

Si algú et pregunta quina és la teva religió, segur que diràs que és la més universal, la que no fa diferències, la que estima la gent… en una paraula, «la YOGA».

Hem viscut aquests 23 anys junts, bons i mals moments o dit d’una altra manera, joiosos i tristos, com és natural a la vida, i són aquests moments compartits els que tant ens uneixen. 

On hi ha por no hi ha amor, deia el nostre Swami i amb la lliçó ben apresa, hem arribat ben lluny!

I ara que emprenem camins diferents et puc ben dir que has portat molt dignament el teu nom d’ASHRAM i agraïr-te haver donat continuïtat a la nostra escola de yoga i de vida!

Amb infinit agraïment, desitgem-nos el millor amb la certesa que el que hem rebut i el que hem donat ens ha fet créixer i ser una mica més savis i feliços.

Amb tot l’amor,

OM SHANTI – PAU I HARMONIA –