Actualment, el yoga està reconegut com un mètode per assolir un nivell de vida més saludable en l’aspecte físic, emocional i mental.

A les nostres vides hi ha factors molt concrets que ens condueixen a estats de tensió i el yoga entra de ple a solucionar els nostres problemes:

permet descarregar tensions
enforteix el sistema nerviós
mobilitza recursos vitals més profunds
desenvolupa la nostra personalitat
condueix cap a l’acceptació d’un mateix, augmenta l’autoestima i afavoreix la integració dins l’entorn.

 yoga destacat

El Yoga és essencialment un mètode. No és sectari. No hi ha un mestre que tingui el poder sobre un alumne o deixeble. Ens dóna eines pràctiques perquè el nostre cos i ment recuperin el seu estat natural de benestar i equilibri.

El Yoga no només és relaxació i meditació com s’ha donat a entendre en alguns sectors. És fortalesa i flexibilitat, és disciplina i descans, és cos i és ànima … és cuidar i respectar la teva persona per sobre de tot.

Perquè si tu estàs bé, tot el que surti de tu serà bo.

En un primer nivell ens ocupem de recuperar l’equilibri perdut, traient allò que sobra a la nostra naturalesa (toxines, tensions, crispació, estrès, soroll, cansament …) i donant el que li falta (temps, respiració, moviment tranquil, silenci …) per crear una base sòlida sobre la qual construir un veritable estat més saludable.

De la mateixa manera és important pensar en el teu «propi camí», el que vols seguir segons els teus desitjos i tendències profundes i evitar la dispersió i la intromissió de necessitats alienes.

Una disciplina però sense rigor excessiu, el sentit comú i la perseverança, són les qualitats indispensables per aconseguir-ho.

Segon nivell: Quan ja et sentis millor i hagis incorporat nous hàbits saludables, descobriràs que en tu hi ha altres possibilitats latents i desitjaràs continuar amb la pràctica per conèixer-te millor i per actuar amb més eficàcia.

És llavors quan un treball més profund sobre els xacres et farà descobrir que, efectivament, corrents d’energia recorren el teu cos.

Això et farà afinar els sentits ordinaris que cada vegada seran més subtils i la teva percepció de la vida, la teva capacitat de control sobre els estats anímics i emocionals i el seu gaudi, et faran sentir més segur i capaç de conduir la teva pròpia vida. Arribarà l’alegria i la sensació de llibertat.

En un tercer nivell t’adonaràs de la importància de la vida interior.

El Yoga t’ajudarà a evolucionar en aquesta direcció, allunyat de tota il·lusió o expectatives inassolibles, per viure la plena realització, aquesta que traspassa la lògica mental ordinària i analítica tan limitada al món de les sensacions i de les formes, per connectar amb la teva infinita intimitat.

La pràctica quotidiana i perseverant, lluny del món de la comparació i de la competició, et portarà molt més lluny i molt més ràpid cap al que ni tu mateix podies imaginar. Llavors comprendràs per què es diu que el yoga no és una religió però sí una pràctica espiritual.

T’animes a viure aquesta aventura? Fins on o fins quan? Tranquil. La millor actitud és el savi refrany: «sense presses però sense pausa».

Om Shanti.