Hari Om That Sat estimats socis,

Com cada any, a les vores de les vacances d’estiu, fem un petit resum del que ha estat aquest curs a Yoga Ashram, amb la il·lusió de poder compartir amb tots vosaltres els esforços, millores, novetats i canvis que hem viscut plegats.

Us demanem que dediqueu un temps a llegir aquesta carta fins al final, que explica moltes coses que potser, en el dia a dia, no hem sabut comunicar-vos i on trobareu tota la informació important pel proper curs.

Estem contents de l’escola de yoga que tenim i com la fem créixer entre tots.

Dintre de les classes de Hatha-Raja Yoga hem treballat les “setmanes temàtiques”, on s’han posat en pràctica diferents aspectes de la yogateràpia: per la migraña, pels encostipats, per la columna… que han agradat molt com a proposta, i acabem el curs amb els intensius de juny-juliol de 10 dies on, encara hi sou a temps, tots els socis podeu participar gratuïtament.

Enguany s’ha consolidat la «formació intensiva» de professors de yoga, on els alumnes passen dos mesos en règim d’internat, vivint, practicant i formant-se com a professors de yoga, en un monestir budista amb la guia de les nostres Swaminis Danda i Ajna.

Entre els participants del darrer curs de formació intensiva, en Jaume Roura (Bhagavan Svarupashidí), professor de Pilates i de Yoga per nens, ha completat la seva formació amb el yoga.

També vosaltres podeu animar-vos a aprofundir i avançar, apuntant-vos als mòduls de la “formació extensiva” de manera que, un dissabte al mes, rebreu unes classes especials i el seguiment per part de les nostres mestres.

Per als qui ja assitiu a les classes de hatha yoga a l’Ashram, amb pràcticament la mateixa qüota que esteu pagant al mes, podeu fer aquest mòdul d’aprofundiment

i seguir assistint a totes les classes sense cap cost adicional.

És tota una aventura que pot donar-vos una nova visió i motivació per la vida, així com per enfortir-vos i millorar la vostra salut.

Alerta que comencen a l’octubre! així també com altres moduls d’aprofundiment, com son la ciència dels chakras i la filosofia.

A més, tots els mòduls son convalidables per a obtenir la titolació de professor de yoga per si mai us pot interessar. Qui sap?

Informeu-vos i no deixeu passar aquesta proposta. Val la pena!

Aquest any han estat 30 els alumnes que s’han apuntat als diferents mòduls o assignatures i que, engrescats per la bonica experiència, ja estan ajudant a les classes de yoga.

Agraïm a tots ells la seva col·laboració, acollint a les persones nouvingudes, cuidant l’espai que trobeu tan acullidor, corregint-vos les postures a les classes o fins i tot dirigint alguna sessió!

Felicitem especialment a la Rosa Montero (Nishta Kinnara), l’Anna Flaquer (Vinaya Nataraj), la Mari Angeles Molinero (Pranidhana) i la Libertad Molina (Tat Twam Asi), per haver fer el salt a ensenyar i haver comprès el lema del nostre mestre:

“si vols saber d’alguna cosa, estudia-la però si vols coneixer-la realment, ensenya-la
i esenya del que has viscut”

Altres alumnes de la formació, aviat estaran preparats per transmetre amb alegria aquest ensenyament.

Altres activitats que us poden interessar (respiració, ditètica, reflexologia podal, psicobiologia, rentat d’intestins…) s’avisaran al llarg del curs vinent.

No deixeu de consultar la web o bé de seguir-nos les xarxes socials Twitter i Facebook sota el nom: Yoga Ashram.

A més i per primera vegada, Yoga Ashram ha pogut tenir un estand a la fira de Biocultura Barcelona 2015, un gran aparador on milers de visitants han rebut informació de la nostra escola. Agraïm als “karma yoguis” que han atès l’stand tots els dies i durant moltes hores. Gràcies.

Paral·lelament ha crescut l’espai de teràpies amb les sessions de biodescodificació i sanació emocional, dirigides per l’Alex Bautista, gran professional.

No cal dir que agraïm a la Silvana (Jivana Mukti), 5 anys ja de terapeuta al ashram, per cuidar-nos tant i fer de “guardiana”, sempre atenta a tot i a tots.

Aprofitem la ocasió per felicitar-la ja que culmina la seva formació de professora de yoga en presentar la seva tesis sobre “Yoga i Reiki” i podem anunciar-vos, com a primícia, que el proper curs oferirà una formació continuada de Reiki i massatge terapèutic (vegeu informació a secretaria).

També estem molt contents per la incorporació de la Núria Maestre a l’equip de Yoga Ashram, que s’ocuparà de la comptabilitat i de la Laura Morral que ens porta la comunicació a la web i les xarxes socials, on podeu seguir tant les activitats que fem, com els articles que es publiquen, en definitiva tota la vida i saviesa que es projecta des de Yoga Ashram.

I seguim… després de 10 anys sense vacances, la nostra Swamini Ajna Vamadeva, ha pogut passar 40 díes a l’India de merescut descans, aprofitant per a fer una formació de yoga Ashtanga amb el mestre Vijay que de ben segur ens ha d’enriquir a tots, oferint-vos la millor qualitat d’ensenyament.

Per altra banda la mestra Swamini Danda, ha consolidat la seva participació en el programa setmanal de Ràdio Estel amb “El poder dels petits canvis” i participat en el programa televisiu “Conversaciones que inspiran”.

A més, no ha parat d’oferir la seva visió d’un yoga pràctic en els tallers a la Fira per la Terra, Biocultura, Festival Mítica India… entre altres.

I després d’un retir de 2 mesos ja està a punt de publicar la continuació del llibre “El Aprendiz de Yoga” que sota el títol “De Aprendiz a Maestro” ens regala un bon manual per a la pràctica i coneixement del Hatha i Raja Yoga.

Bé, res més. Si esteu contents amb l’escola de Yoga i tots els projectes que s’estan duent a terme, si les classes de yoga us estàn ajudant a viure millor, si voleu seguir formant part d’aquest projecte que el fem tots, seguiu ajudant amb la qüota Anual de Soci que cobreix l’assegurança personal, el manteniment i millores de l’espai i les despeses del mes d’agost.

Com cada any, us passarem un rebut de 50 euros sota aquest concepte el més d’agost, en comptes del vostre rebut mensual, si no ens dieu el contrari.

Això us dona la consideració de «soci antic», el que permet mantenir la mateixa mensualitat que teniu fins ara.

A més, al setembre, rebreu 5 bonus lotus més, per a que pugueu bescanviar-los en cursos, massatges i activitats del centre, com molts ja heu aprofitat aquest any.

Com a associació sense ànim de lucre, atorguem subvencions per a que famílies amb dificultats econòmiques, puguin continuar beneficiant-se del yoga.

Si fos el vostre cas o sabeu d’algú que ho necessiti, contacteu amb nosaltres ja que també estem oberts a l’intercanvi: ajuda’t i t’ajudarem!

Mentrestant, des de Yoga Ashram i gràcies a les vostres aportacions, hem seguit ajudant persones necessitades a través de les ONG’s Càritas, Fundació Vicenç Ferrer, Aldees SOS, Creu Roja, Ajut al Nepal… entre moltres altres que podeu veure reflectides en la relació de despeses i donatius.

Per acabar, convocar-vos se l’Assemblea General Anual, divendres 24 de juliol a les 20:00 h, dia que aprofitarem per a fer una petita cloenda del curs, a la que hi esteu convidats.

Com a socis, sabeu que teniu sempre a la vostra disposició l’estat de comptes de Yoga Ashram Associació, i agrairem els vostres suggeriments.

L’Ashram romandrà tancat per vacances del dia 1 al 26 d’agost.

En aquest interval, les nostres mestres estaran dirigint els retirs d’estiu a l’Ashram de l’Albera i l’inici de la Formació Intensiva al Monestir Budista. Així que, enguany, poques vacances! Us hi apunteu?

Del 27 al 31 s’obrirà la secretaria per a noves inscripcions.

Les classes es reprendran dimarts 1 de setembre i es mantenen tots els horaris actuals OBERTS pel proper curs.

Com tota associació sense ànim de lucre, els estatuts parlen dels objectius que, ja des de l’any 1974, van impulsar l’esperit de l’Ahram, concretat a Caldes l’any 2000 amb la creació de YOGA ASHRAM ASSOCIACIÓ® (registre núm: 44504 i CIF: G65446932), una llavor de treball i estimació per a la salut i el benestar de la persona, un projecte que obre les portes a la participació de tots aquells que estimem la yoga. Podeu consultar-los clicant AQUÍ o a secretaria.

Desitgem que Yoga Ashram Associació, segueixi sent una verdadera “escola de Vida”, de projecció humana i social en la que tots hi estem implicats, i un referent per a les persones de la nostra terra, ARA i AQUÍ.

Una gran abraçada, i gràcies infinites per formar part d’aquesta realitat.

Om Shanti,

L’equip de Yoga Ashram.