📷 Anthony Alnowara

Com a mare i professora de yoga, he de reconèixer que les classes de yoga més dolces que hi ha, són quan tenim als nostres nadons presents.

Ja de per si, mirar a un nadó relaxa, fa feliç, hipnotitza amb cada petita ganyota que fa a la seva preciosa careta, cada so que emet …
Se’ns desfà el cor quan tenim un nadó a prop nostre.

Tot i que no sempre ho arribem a gaudir plenament, a causa del propi cansament de la criança, de la recuperació post-part i sovint també, a causa de tot el procés d’adaptació de ser un més a casa (i a la nostra agenda!) especialment quan es tracta del primer fill.

Una classe de yoga per a mares amb nadons té com a objectius:

– Tenir cura de la mare i ajudar al procés de recuperació post part, mitjançant tècniques de relaxació, de respiració, d’equilibri de la ment.

– Descàrrega i alleugeriment de l’esquena, espatlles, lumbars, així com el seu enfortiment.

– Tonificar i enfortir amb tècniques especials post part, abdominals i musculatura del sòl pelivià.

– Tenir cura del nadó, amb massatges, estiraments suaus i postures adaptades al seu nivell de desenvolupament psico-motriu, perquè vagi creixent fort, sà i sense tensions.

– Crear un entorn flexible, on les mares es puguin sentir lliures de deixar la pràctica si el seu nadó plora, per atendre’l, ja sigui per canviar-li el bolquer si cal o donar-li el pit, o agafar-lo en braços i passejar, dins de la mateixa sala.

– Crear un entorn de complicitat entre els dos mare-nadó, que se sentin relaxats i molt ben atesos, regalant durant la pràctica la seva presència, la seva consciència i el seu amor.

📷 Anthony Alnowara

– Crear un espai obert per compartir amb altres mares. En acabar la classe, en un ambient de relaxació les mares poden quedar-se uns minuts més compartint entre elles les seves inquietuds i altres afers que comporta la maternitat.

Cal esperar almenys 40 dies després del part, per practicar yoga amb el teu Nadó.

Des dels 40 dies fins al primer any, el yoga ajudarà a tots dos a conèixer-se millor, a enfortir-junts, a facilitar un bon desenvolupament del nadó i una bona recuperació de la mare.

Consulta horaris de yoga per a nadons al nostre centre.