Amb aquestes classes de ioga que s’inicien aquest mes d’octubre es vol oferir l’oportunitat d’aprofundir en el coneixement del ioga incorporant alguns dels aspectes aportats per l’anomenat mètode Iyengar:

Ens referim a l’extensíssim conjunt de postures o asanes, moltes d’elles amb un origen mil•lenari, i la seva peculiar forma de treballar-les.

Nosaltres, amb el temps que tindrem disponible, haurem de ser humils i en aquests tallers escollirem molt curosament un grup d’aquestes postures i les anirem treballant i gaudint per tal d’assolir tot allò que ens puguin aportar a un nivell global : el nostre cos, la nostra ment i potser una mica més enllà.

És ben cert que és una forma de treball que atrau molts practicants de ioga i no deixa mai indiferent: com a mínim desvetlla aspectes nous que cadascú pot incorporar a la seva pràctica habitual.

En concret, posarem especial atenció en:

– la intensitat de les asanes
– la precisió fins els mes petits detalls
– la visió integral de tot el cos
– la concentració, disciplina i quietud de la ment
– l’alliberament de la respiració

I … a més a més no oblidarem de treballar de forma periòdica aquelles asanes recuperadores, les que ens permeten recuperar-nos de tensions, contractures, obrir el cos, facilitar la respiració, relaxar-nos, etc

Bé, dit així, sembla poc … però és molt, molt… tot un camí per descobrir.

Om Shanti

Xavier Martí