Què és Vinyasa Yoga?

També conegut com Vinyasa Flow Yoga, és una disciplina nascuda a arrel de les ensenyances de “l’avi” del yoga, Sri Krishnamacharya, mestre de mestres tan coneguts com D.K.V. Desikachar, Patabhi Jois i B.K.S. Iyengar, que van popularitzar la ciència ancestral del yoga durant el segle XX.

Es tracta de l’estil de yoga més estès a occident i, tal i com ho entenem nosaltres, una vinyasa és una seqüència d’asanes coordinades amb el moviment de la respiració. Les 6 sèries de l’Ashtanga Yoga de Patabhi Jois són probablement les vinyases més conegudes i influents.

El significat real de “Vinyasa” en Sànskrit és “posar d’una manera concreta”. Això es tradueix en una pràctica dinàmica on les asanes s’entrellacen i es sincronitzen amb la respiració, creant així un moviment fluid i gràcil, com una dansa que connecta cos, ment i ànima.

El fet de no aturar-se i estar en constant moviment desperta el foc intern, l’Agni, que purifica el cos i elimina toxines, a més d’ajudar a la ment a mantenir-se atenta i en l’aquí i ara.

Vinyasa Yoga és un estil de yoga adaptable a tots els nivells i practicants, des dels més principiants fins als més experimentats. A través del moviment  se’ns convida a fer un treball d’introspecció i autoconeixença que ens recordarà la importància de saber adaptar-nos als canvis constants de la vida.

 

 

Irya Devi (Rosa Sánchez)