Comencem l’article amb alguns testimonis de professionals de l’empresa que s’han format a la nostra escola de yoga:

Regina. Tesoreria Transaccional FSE . FERROVIAL ESPAÑA SA.

Treballo a una multinacional on es requereix un nivell alt d’exigència, que el treballador sigui capaç d’aportar respostes d’una manera ràpida, eficaç i que sempre estigui disponible. Hi va haver un temps que podia seguir aquest ritme, fent moltes hores, menjant malament, etc… fins que va arribar el dia que l’estrès va guanyar la batalla i vaig perdre el control. En comptes de prendre medicaments vaig buscar més alternatives i em va portar al Yoga y només puc que sentir-me agraïda. Practicar Yoga no només em fa sentir millor físicament, si no que la constància en la pràctica m’ha ensenyat a respirar bé, a tenir cura de la meva postura, de veure les coses des d’un punt de vista més positiu…a gaudir del meu espai a la feina per fer petites parades que les dedico a respirar o fer algun estirament,… i ara, després de casi 19 anys treballant aquí, l’empresa ens anima a parar per fer alguns exercicis, respiracions… per què serà?.” 

Luciano Moreno. Responsable de Control de Gestión y Costes en Grupo Kalise Menorquina, S.A.

La práctica de Yoga me ha permitido dominar técnicas de respiración, fortalecimiento a nivel físico y mental, a ser amable conmigo mismo.

  • La respiración junto con la meditación me ayuda a aquietar el cerebro, no pararme en los cientos de pensamientos que nos invaden diariamente, le concedo descanso.
  • El fortalecimiento físico me da seguridad y bienestar. Las posturas junto con una respiración bien aplicada me ayuda a deshacer aquellos nudos que se van generando con las tensiones diarias.
  • Ser amable, me ha permitido tener mayor consciencia de mi cuerpo y cuidarme mejor. No hemos de olvidar que si queremos ayudar a los demás hemos de comenzar por nosotros mismos.
  • Me ha enseñado a gestionar las emociones, estrés, alegría, enojo, miedos…

De qué manera me ayuda en mi día a día laboral…?

  • El resultado de ayudar a descansar al cerebro es ser más proactivo y tener más habilidad para la solución a problemas y mejora la toma de decisiones.
  • La mejora física te da mucha seguridad y ésta se contagia a las personas que te rodean, lo que mejora considerablemente el trabajo en equipo.
  • El ser amable contigo mismo te enseña a escuchar, cosa que desgraciadamente nos cuesta tanto, y en la mayoría de ocasiones nos da bastante tranquilidad.
  • No olvidemos que las empresas están formadas por personas y cualquier técnica que mejore el bienestar de las mismas hará que todo funcione muchos mejor.

 

E.M.G Treballadora de l’Administració Pública

Com practicant de Yoga,  des de fa molts anys, i treballadora a un lloc de feina on estem exposats a moments » puntuals» d’estrès, m’acabo d’adonar al llegir aquest article que ja tinc incorporat aquests hàbits per tal de fer la jornada laboral més lleugera i productiva.  Una respiració completa,  un estirament de braços amb la ment al punt Hara o simplement una col·locació correcte de columna i espatlles a la cadira,  poden convertir un petit gest en una bona eina per afrontar una jornada laboral insostenible amb tota mena de situacions,  a una jornada laboral més productiva.  Recomano practicar Yoga,  encara que es comenci amb una sessió setmanal,  per agafar bons uns hàbits de vida. Gràcies als Mestres, gràcies al Yoga.  Om Shanti

Us convidem a llegir aquest article que pot aportar molt a tots els qui, com ells, passeu  entre 8 i 12 hores al vostre lloc de treball:

Son moltes hores que entreguem a la feina, sense comptar les tasques que ens esperen en arribar a casa.

Vist així, el treball és un espai important de la nostra vida i hauria de ser, més que una obligació, una oportunitat per poder posar en joc els nostres talents i la nostra capacitat creadora, un lloc on treballar amb persones i per a persones amb qui tenim una bona relació i sobretot un lloc on ens guanyem bé la vida i en millorem progressivament la qualitat.

Però molt poques vegades es compleixen aquestes condicions i malgrat això, aguantem estoïcament, en un dia rere dia trist i rutinari, per la por a no perdre un lloc de treball que és, en definitiva, el nostre mitjà per «guanyar-nos la vida».

Quin contrasentit, oi? Realment la guanyem o la perdem?

Com deia Budha fa més de 2500 anys:

“ La humanitat perd la salut per aconseguir diners

i després gasta aquests diners per a recuperar la salut”

Encara que costi de creure, es possible portar una vida més equilibrada i feliç dins l’entorn laboral.

Per aconseguir-ho, cal que hi posem de la nostra part i fer-nos responsables del nostre benestar, ja que en definitiva, solament nosaltres podrem canviar-ho. Ni l’empresa ni els qui més ens estimen ho poden fer per nosaltres.

Comencem doncs per deixar hàbits que ens perjudiquen:

  • el victimisme o la resignació
  • fumar, beure, menjar poc sà
  • passar el poc temps que tenim lliure hipnotitzats per la televisió, l’internet o els mòbils

Cada segon que passa és un trocet de vida i, quan passa, ja no es pot recuperar. El repte és viure el màxim de temps (ja no diem cada instant) amb consciència i plenitud

Per començar posem-ho fàcil, provem de canviar, coses molt senzilles, per exemple:

  • introduïr algun hàbit en la alimentació per a que sigui més saludable o simplement, retirar-ne algun tòxic
  • beure més aigua
  • fer una mica d’exercici
  • practicar la respiració conscient
  • pensar en positiu…

Sabies que si ets capaç de canviar un sol pensament negatiu en positiu, aquest actúa com una fitxa de dominò en cadena, que farà caure tots els altres?

I per a no oblidar-te que la teva persona és important i que no és una màquina, incorpora petits “stops” enmig de la feina.

No cal més d’un parell de minuts, petites parades en la rutina, que t’ajudaran a descansar i a recuperar l’equilibri. Amb poc et sentiràs molt millor.

Coses tant senzilles com fregar-te la cara, afluixar-te la corbata, el cinturó, treure’t les sabates uns minuts, respirar profundament… són moments necessaris que no roben temps a la feina, ans al contrari, reverteixen en més eficàcia i salut.

Si tens la sort de treballar en una companyia compromesa amb els treballadors, proposa al departament de recursos humans la possibilitat de fer sessions de yoga a l’empresa o en algun espai adient on els treballadors us pogueu desplaçar còmodament, per aprendre alguns hàbits pràctics i anar-los introduïnt mentre treballeu.

Cada vegada hi ha més empreses, entre elles multinacionals punteres en tecnologia, que han incorporat el Yoga a l’empresa.

Aquestes empreses han notat millores en la productivitat, el rendiment, la innovació i han reduït el percentatge d’absentisme laboral causat per l’estrès, causa directa i indirecta del 55% de baixa als llocs de treball.

També s’han habilitat espais dins d’aquestes empreses per poder estar en silenci uns minuts i practicar una mica de relaxació, facilitant integrar aquestes pràctiques en la rutina laboral dels treballadors i directius amb alt nivell d’exigència.

Aquests espais, a més, fan que la plantilla se senti cuidada sabent que l’empresa es preocupa per la seva salut i benestar.

És però necessari, que un bon professional s’ocupi de preparar i dirigir aquestes sessions, amb l’objectiu d’identificar el nivell d’ansietat i el bloqueig físic i cognitiu que suposen certes funcions en la cadena de la producció, i que son especialment difícils de gestionar per un mateix.

A les sessions de yoga s’ensenyen tècniques de respiració, de relaxació, estiraments i meditacions senzilles, adaptades a les necessitats dels participants que els ajudaran a:

  • serenar la ment i a relaxar el cos
  • augmentar l’energia vital i la capacitat de concentració
  • aprendre a escoltar el cos abans d’arribar a l’estrès
  • respirar de manera correcta y natural
  • millorar la flexibilitat i la mobilitat de les articulacions
  • eliminar progressivament les contractures musculars i els dolors crònics
  • recuperar l’equilibri tant físic com psíquic.

Tot això en un entorn laboral ajuda a:

  • organitzar-te: menys esforç, més eficàcia
  • millor rendiment i més alegria
  • relacionar-te millor amb les altres persones
  • prendre decisions creatives i saber dirigir
  • canviar el “chip”, la solució no està fora, la tens tu.
  • ser amo dels teus propis pensaments
  • sentir-te amb mes pau i viure més feliç

Es recomana practicar yoga un mínim de dues vegades per setmana, per obtenir resultats visibles a mig termini.

A Yoga Ashram, disposem d’un equip sòlid de professionals, especialista en el «yoga a l’empresa».

Contacteu amb nosaltres al 93 865 50 52 o al e-mail: info@yoga-ashram.es

Estarem encantats d’acollir la vostra proposta.