Hari Om That Sat,

Comunicat important per tots els socis. Si us plau, llegiu-lo.

Demà dia 8 de març, s’ha convocat una vaga feminista, que afectarà alguns horaris del centre.

 I’últim quart d’hora de les classes que es facin serà dedicat a fer relaxació on, des del silenci, l’harmonia permet que les pressions, les exigències i les injustícies no hi tinguin cabuda… i així fer que aquest desig s’escampi per tot el món, especialment a totes les dones que pateixen discriminació, abús o violència.

Primer cal entendre que és el feminisme:

• El feminisme diu que homes i dones, tot i ser diferents, ningú és millor que ningú, i es llutia per un món més just.

• Estimem els homes. Només que a la nostra societat i en molts camps, la dona encara pateix discriminació.

• La dona ha de poder decidir sobre portar un embaràs endavant o no i sobre la seva sexualitat, ja que són camps que poden afectar una persona de per vida.

• En l’àmbit laboral, fins i tot en els casos de tenir més bona preparació, la dona segueix cobrant menys, ocupant menys càrrecs de govern.

• Pel que fa a la sexualitat, la dona segueix patint encara, la prostitució, la violació, la violència, drets humans que haurien d’estar erradicats tant per homes com per dones, però que malauradament les dones pateixen amb molta més proporció.

Per això, igual que hi ha un dia per la lluita contra el càncer, o un dia per la lluita contra el terrorisme… el dia 8 de març, és el dia per enviar llum, amor i compassió a totes les dones del món. I desitjar la igualtat en els drets laborals i en les llibertats personals.

Per les mares, les àvies, les esposes, les filles, les amigues, per la seva compassió, la seva generositat, per l’amor que ens donen, perquè ens necessiten, el dia 8 de març, pensem en totes elles.

Per tot això, el centre de yoga ha decidit sumar-se a la vaga en el format reduït de 2 hores un minut i 27 segons, una al matí i una a la tarda, que és un símbol del temps que la dona ha de treballar de més que un home per a tenir el mateix sou.

Que arreu regni satyam, shivam i sundaram: la veritat, la bondat i la bellesa.

Gràcies per la vostra comprensió, compassió i solidaritat.

Om Shanti.

Equip de Yoga Ashram