6 y 7 maig’23  de 9:00 a 13:00 y de 16 a 20:00

Aportació: 120 € – inscripció amb 30 dies d’antelació enviant formulari de sol·licitud i fent un ingrés de 100 € al compte: ES05 1465 0120 31 1714579118 – indicant el nom del curs i el teu nom.

  • RETIR de PRANAYAMA (post curs de respiració)

9 tarda i 10 juny – RETIR a l’alta muntanya – per la qualitat de l’aire –

Aportació: 120 € , estada en refugi a part.

– s’atorga certificat vàlid per la Formació de Professors de Yoga – 

Pot semblar estrany parlar d’aprendre a respirar quan és una cosa que fem sempre, des que naixem i sense pensar, o potser pensem que ja sabem respirar?

Volem donar a la respiració, no només la importància vital (de supervivència) que evidentment té, sinó també portar-la a la seva essència energètica i fins i tot, espiritual.

Respirar és viure, viure és respirar. Depenent de la qualitat de la respiració,

així serà la qualitat de la teva vida

Per tant i primer que res, hem de tenir cura dels pulmons i mantenir netes les vies respiratòries. Hi ha mètodes senzills i eficaços per a això.

En un altre aspecte i pel fet del ritme de vida tan ràpid que se’ns exigeix, perdem la noció natural de la respiració que teníem quan vam néixer, provocant amb això importants trastorns físics, variacions del ritme cardíac, desequilibris emocionals, nerviosos i mentals.

Digues com respires i et diré com ets

Ja que, a més de complir les funcions fisiològiques pròpies d’oxigenació de l’organisme, la respiració és un bon mitjà d’autocontrol mental i emocional.

És molt important començar a practicar una respiració lenta, rítmica i conscient.

En la mesura que la teva respiració es vagi fent més lenta i profunda, aconseguiràs tranquil·litzar tota la teva persona.

Anant una mica més enllà en el que es coneix com a «ciència del Pranayama».

Necessitem prendre les regnes de la nostra energia en forma de pensaments, emocions, desitjos … per decidir lliurement el que ens convé o no, és a dir, cap a on dirigir el nostre destí i tenir la força per a això.

Tenint en compte que la respiració és la principal forma d’absorbir energia vital o PRANA, hem de respirar correctament per absorbir i acumular-lo en l’organisme i així evitar desequilibris i malalties.

Una bona respiració tranquil·litza l’ànima, refresca l’esperit i allarga la vida

A més el Pranayama és utilitzat popularment com una forma d’accedir a la relaxació profunda i la meditació.

Per això, el Pranayama compleix un paper fonamental dins del Ioga.

En Yoga Ashram es dóna una gran importància a l’estudi i pràctica de la respiració i per a això es procura:

  • l’aprenentatge vivencial dels òrgans i estructures que intervenen en la respiració (nas, pulmons, centres cerebrals …) i la funció de cada un d’ells.
  • detectar el que ajuda i perjudica la nostra respiració, coneixent les fonts d’oxigen i aprenent a establir una higiene respiratòria en els nostres ambients habituals
  • prendre consciència dels nostres particulars hàbits respiratoris.
  • millorar i augmentar la capacitat pulmonar amb exercicis de rehabilitació respiratòria que netegen, recuperen l’elasticitat i desbloquegen els pulmons i vies respiratòries
  • prendre consciència de la necessitat de ser actius davant la nostra salut.
  • accedir al control de les emocions i, a mesura que avancem, a l’essència del misteri de la vida.

Amb tot això, descobrirem que, amb l’acte de respirar, esdevé un dels moments més importants de la nostra vida i, així poder accedir a un present de plenitud i confiança en la vida.

Qui el dirigeix?

Swamini Danda, mestra de yoga que, a més ha treballat en l’entorn hospitalari per ajudar a la rehabilitació respiratòria amb persones afectades d’asma.

Pots aprendre molt més, en el Curs de Respiració que s’imparteix cada febrer al Ashram.

Si et vols apuntar-te al curs o necessites aclarir algun dubte, omple i envia aquest formulari. Moltes gràcies.

[contact-form-7 id=»9428″ title=»Formulari de contacte»]